Sağlık Turizmi Teşvikleri ve Yasal Mevzuat Uyumluluğu…

Sağlık Turizmi Teşvikleri

Sağlık Turizmi kapsamında; yurtdışından ülkemize geçici bir süreliğine gelen, yabancı veya yurtdışında ikamet eden Türk vatandaşlarının başvurdukları sağlık kuruluşunun Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesine sahip olması gerekmektedir. Yetki belgesi almayan sağlık kuruluşlarının uluslararası sağlık turizmi faaliyetleri Bakanlıkça durdurulur. Pentanova sektörde faaliyet gösteren her ölçekte firma için yasal mevzuat uyumluğu ve sağlık turizmi teşviklerinden yararlanmaları konusunda danışmanlık hizmeti vermektedir.

Sağlık Turizmi işletmeciliğinin betimlendiği görselde; steteskop, arasında 20 euro bulunan pasaport, kum saati ve maket uçak objeleri bulunmaktadır.

Uluslararası Sağlık Turizmi İşletmeciliği ve Sağlık Turizmi Yetki Belgesi alınması sürecine ilişkin merak edilenler.

Sağlık turizmi desteklerinden faydalanmanın koşulu Sağlık Turizmi İşletmeciliği statüsü kazanmak, bunun yolu ise Sağlık Turizmi Yetki Belgesi’ne sahip olmaktır. Bu belgeye sahip olmak isteyen muayenehane, poliklinik, tıp merkezi, hastane vb. sağlık kuruluşları ya da A grubu işletme belgesine sahip seyahat acentaları (aracı kuruluşlar) mevzuatta öngörülen kriter ve şartları sağlamalıdır.

  • Uluslararası Sağlık Turizmi Birimi oluşturulmalı, bu birimin sorumlusu olarak 2 yılı kamu ya da özel sağlık kuruluşlarında olmak üzere toplamda 5 yıl mesleki tecrübeye sahip bir tabip/uzman tabip belirlenmelidir. Birim Sorumlu Yardımcısı olarak ise işin gereğine göre bir tabip/uzman tabip veya başka bir sağlık çalışanı belirlenebilir. Sorumlu yardımcısı olarak tabip/uzman tabip belirlenmişse, 5 yıllık mesleki tecrübe aranır.
  • Uluslararası Sağlık Turizmi Sorumlu ve Sorumlu Yardımcısının en az bir tanesi İngilizce olan dil yeterliliğini gösterir belgeye sahip olması gereklidir. Sorumlu Yardımcısı için lisans düzeyinde mütercim ve tercümanlık bölümü mezuniyet belgesi yeterlidir. Çifte vatandaş kimliği olanların Türkçe yeterlilikleri (B2 düzeyi) aranır.
  • Sağlık turizmi işletmeciliği statüsü kazanmak isteyen sağlık tesisi, başvuru tarihinden/denetimden önce yapılan son sağlıkta kalite standartları değerlendirmesinden asgari 85 puan almış olmalıdır. Sağlıkta kalite standartları ve kalite göstergeleri yayımlanmamış olan sağlık kuruluşları bu kriterden muaftır.
  • Sağlık turizmi yapmak isteyen Sağlık tesisinin, sağlık turistinin, tedavi göreceği doktor/doktorların mesleki geçmiş(ler)i hakkında sağlık tesisinin internet sitesinden bilgi alabileceği bir alt yapıya sahip olması gerekir.
  • Sağlık tesisi, uluslararası sağlık turistinin sağlık tesisine gelmeden önce, tedavi göreceği doktor(lar)dan hastalığıyla ilgili geniş bilgi alabileceği ve tedavi planını öğrenebileceği bir iletişim ve bilgi aktarım sistemine sahip olmalıdır.
  • Uluslararası sağlık turistinin ödemelerini sağlık tesisine ulaşmadan önce depozito olarak hastanenin hesabına yatırabileceği bir alt yapı olmalıdır.
  • Sağlık tesisi otomasyon sistemi üzerinde, uluslararası sağlık turizmi ve turistin sağlığı kapsamında sunulacak sağlık hizmetleri kapsamında yapılacak tüm işlemleri yabancı hasta modülü üzerinden yapmaları için gerekli alt yapı olmalıdır.
  • Sağlık kuruluşunun sağlık hizmetleri çerçevesinde sunacağı hizmetler ile hastalığın teşhisi, tedavisi vb. hususlarda hastayı bilgilendireceğine dair yazılı taahhüt verilmektedir.
  • A Grubu seyahat acentası işletme belgesi sahibi olmak
  • Uluslararası sağlık turizmi yetki belgesine sahip en az 3 sağlık tesisi ile protokol imzaladığını belgelemek
  • En az biri İngilizce olmak üzere yabancı dilde gelebilecek çağrıları cevaplamak amacıyla en az 2 dilde 7/24 hizmet verebilecek alt yapıya sahip olmak
  • En az biri İngilizce olmak üzere çağrılara bakacak personelin dışında, yabancı dil bilen en az 2 personel daha istihdam etmek
  • Türkçe ve İngilizce zorunlu olmak üzere en az 3 dili destekleyen bir web sitesine sahip olmak
  • Web sitesinde uluslararası sağlık turistinin bilgi almak isteyebileceği konularla ilgili gerekli açıklamaları bulundurmak, anlaşmalı olduğu sağlık tesislerini yayınlayarak bu sağlık tesisleri hakkında ayrıntılı bilgi sunmak
  • Aracı kuruluşun belirli şartları sağlayacağına dair muhtelif taahhütler verilmektedir.
Görselin üst kısmında; 3 adet sağlık turizmi yetki belgesi, altında ise kırmızı bir varak içinde çek listesi bulunmaktadır.

Hem aracı kuruluş hem de sağlık kuruluşu için sağlık turizmi yetki belgesinin alınması sürecinde sizleri karmaşadan ve hata yapmaktan kurtarıyor, sağlık turizmi teşviklerinin ilk adımı olan belge alım sürecini uzman ekibimizle yürütüyoruz.

Sağlık Turizm Teşvikleri nelerdir?

Sağlık Turizminde uluslararası rekabet gücünün geliştirilmesi, hizmet gelirlerinin artırılması, dış pazarlara açılması ve markalaşması amacıyla, Türkiye’de yerleşik Sağlık Kuruluşları veya Sağlık Turizmi şirketlerinin gerçekleştirdikleri faaliyetlere ilişkin giderlerin bir bölümü sağlık turizmi teşvikleri kapsamındadır.

Sağlık Turizmi Teşvikleri aşağıda gösterilmiştir. (Detaylar için başlıklara tıklayınız)

Destek Unsurları Destek Oranı Destek Üst Limiti
         Reklam, Tanıtım ve Pazarlama Desteği 60% $400.000
  • Sağlık Turizmi sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin, ülkemize uluslararası hasta getirilmesine yönelik acentalara yaptıkları komisyon ödemeleri, sağlık turizmi teşvikleri kapsamında %50 oranında ve yıllık en fazla 100.000 ABD doları desteklenir.
  • Muayenehane ve poliklinikler için yıllık destek üst limiti 10.000 ABD Doları olarak uygulanır.
50% $100.000
  • sağlık turizmi teşvikleri kapsamında sağlık kuruluşları tarafından yurt içinde istihdam edilen ve tercümanlık hizmeti veren en fazla 2 personelin aylık brüt ücretleri %50 oranında ve personel başına yıllık en fazla 25.000 ABD doları veya tercümanlık hizmet alımına yönelik giderleri, %50 oranında ve yıllık en fazla 50.000 ABD doları desteklenir.
  • Sağlık kuruluşunun ortağının/ortaklarının tercümanlık hizmeti de vermesi halinde söz konusu ortağa/ortaklara bu kapsamda yapılan ödemeler sağlık turizmi teşvikleri kapsamında desteklenmez.
  • Yabancı uyruklu tercüman istihdamı edilebilir.
50% $50.000

sağlık turizmi teşvikleri kapsamında bakanlık ile protokol yapan özel sağlık kuruluşları ya da havayolu şirketleri tarafından Türkiye’de tedavi edilen uluslararası hastaların;

  • Tarifeli uçak seferi ile Türkiye’ye getirilmesi halinde ekonomi sınıfı uçak veya diğer ulaşım giderleri hasta başına %50 oranında ve en fazla 1.000 ABD doları desteklenir.
  • Tarifesiz (charter) uçak seferleriyle Türkiye’ye getirilmesi halinde hasta başına 200 ABD dolarını geçmemek kaydıyla ulaşım giderlerinin tamamı desteklenir.

Ülkeye giriş tarihinden itibaren en geç 7 gün içinde sağlık kuruluşuna giriş kaydı yapılmayan hastalar, destek kapsamında sağlık turizmi teşvikleri kapsamında değerlendirilmez.

50% $1.000
        Yurtiçi Tanıtım-Eğitim Desteği 50% $50.000
  • Sağlık Turizmi işletmeciliği yapan şirketlerin, yurt içinde tescil ettirilmiş markalarının yurt dışında tescili ve korunmasına ilişkin giderlere, %50 oranında ve yıllık en fazla 50.000 ABD doları destek verilir.
  • Yurt içinde tescil ettirilmiş markanın yurt dışında tesciline yönelik marka/patent bürosu hizmetleri, danışmanlık, ürünün/hizmetin o ülkede başka bir şirket/kuruluş adına tescil ettirilip ettirilmediğine ilişkin olarak yapılacak araştırma, inceleme vb. bütün zorunlu giderler sağlık turizmi teşvikleri kapsamında desteklenir. Tescil yenileme giderleri, destek kapsamında yer almaz.
  • Bakanlıkça belirlenen hedef ve öncelikli ülkeler e yönelik faaliyetlere ilişkin destek oranı, 10 baz puan artırılır.
  • Bu destek kapsamındaki faaliyetlerin, Yatırım Teşvik uygulamalarında bölgeler listesinde 4., 5. ve 6. bölge illerinde merkezi bulunan şirketler tarafından gerçekleştirilmesi durumunda sağlık turizmi teşvikleri kapsamında destek oranı 20 baz puana kadar artırılabilir.
50% $50.000
  • Sağlık Turizmi işletmeciliği yapan şirketlerin, Bakanlık tarafından uygun görülen kurum ve kuruluşlardan aldığı/yaptırdığı pazar araştırması, sektör, ülke, uluslararası mevzuat, yabancı şirket veya marka odaklı raporlar (mali ve hukuki raporlar dahil) ile yabancı şirket alımlarına yönelik danışmanlık hizmetlerine (mali ve hukuki danışmanlık dahil) ilişkin giderlere, sağlık turizmi teşvikleri kapsamında %60 oranında ve yıllık en fazla 200.000 ABD doları destek verilir.
  • Söz konusu giderlerin desteklenebilmesi için yararlanıcıların Bakanlıktan ön onay almaları gereklidir. Ön onay verilmeyen raporlar/yabancı şirket alımı danışmanlık hizmetleri sağlık turizmi teşvikleri kapsamında desteklenmez.
  • Satın alınacak raporlar, yayım tarihi itibarıyla en fazla 2 yıllık olmalıdır.
  • Ön onay, raporu hazırlayan/danışmanlık hizmetini sağlayan kuruluşun tecrübesi, uzmanlık alanı, yapmış olduğu çalışmalar ve raporun/danışmanlık hizmetinin içeriği göz önünde bulundurularak verilir.
  • Satın alınan raporların veri tabanı üyeliği şeklinde olması mümkündür.
60% $200.000
         Belgelendirme Desteği 50% $50.000
  • Sağlık Turizmi işletmeciliği yapan şirketlerin, doğrudan veya yurt dışında faaliyet gösteren şirketleri ya da şubeleri aracılığıyla açtıkları birimlerin brüt kira (vergi/resim/harç dahil) ve komisyon harcamaları, sağlık turizmi teşvikleri kapsamında %60 oranında ve birim başına yıllık en fazla 120.000 ABD doları desteklenir.
  • Destek, en fazla 10 adet yurt dışı birim için geçerlidir.
  • Bakanlıkça belirlenen hedef ve öncelikli ülkelere yönelik faaliyetlere ilişkin destek oranı, 10 baz puan artırılır.
  • Bu destek kapsamındaki faaliyetlerin, Yatırım Teşvik uygulamalarında bölgeler listesinde 4., 5. ve 6. bölge illerinde merkezi bulunan şirketler tarafından gerçekleştirilmesi durumunda destek oranı 20 baz puana kadar artırılabilir.
60% $120.000
  • Sağlık Turizmi işletmeciliği yapan şirketlerin, uluslararası pazarlarda rekabet avantajını artırmak üzere Bakanlığın belirlediği konularda firma/kuruluş/uzmanlardan alınan danışmanlık hizmetlerine ilişkin giderleri, sağlık turizmi teşvikleri kapsamında %50 oranında ve yıllık en fazla 200.000 ABD doları desteklenir.
  • Danışmanlık hizmeti almaya başlamadan önce Bakanlıktan ön onay alınması gereklidir. Ön onay verilmeyen danışmanlık giderleri sağlık turizmi teşvikleri kapsamında desteklenmez.
  • Ön onayın verildiği tarihten sonraki harcamalar destek kapsamındadır.
50% $200.000
  • Sağlık Turizmi işletmeciliği yapan sağlık kuruluşları ile sağlık turizmi şirketlerinin (seyahat acentaları) yurt dışında düzenlenen Bireysel Organizasyonlar listesinde yer alan fuar, kongre, konferans, seminer, festival etkinlikleri ile Sektörel Nitelikli Uluslararası Fuarlar listesinde yer alan fuarlara bireysel katılımlarına ilişkin katılım giderleri ile en fazla 2 temsilcisinin ekonomi sınıfı gidiş-dönüş ulaşım masrafları sağlık turizmi teşvikleri kapsamında %50 oranında ve etkinlik başına en fazla 15.000 ABD Doları desteklenir.
  • Desteklenen fuarlara stant ile fiziki olarak katılım sağlanması gereklidir.
  •  Giderleri desteklenen katılımcılar, şirketin SGK’lı çalışanı veya şirket ortağı/sahibi/yöneticisi olmalıdır.
  •  Hedef ve Öncelikli Ülkeler’deki katılım ve ulaşım harcamalarına yönelik destek oranı %70 olarak uygulanır.
50% $15.000

Sağlık Turizmi Teşviklerine ilişkin hükümler nelerdir?

  • Sağlık Turizmi teşvik başvuruları, ödemenin gerçekleştirilmesinden itibaren en geç 1 yıl içerisinde yapılmalıdır. Bu süre; hasta yol desteğinde, uluslararası hastanın sağlık kuruluşuna kaydının yapıldığı tarihten, marka tescil ve belgelendirme desteklerinde ise belgenin düzenlenme tarihinden itibaren, diğer desteklerde ödeme belgesinin tarihinden itibaren başlamaktadır.

  • Sağlık Turizmi faaliyetinin birden çok ülkeyi kapsaması durumunda, söz konusu ülkelerin tamamının hedef ve öncelikli ülkeler arasında yer alması şartıyla ilave destek oranı uygulanır.

  • Yurt dışı birim kira desteğinde, yararlanıcıların yurt dışında faaliyet gösteren şirketi veya şubeleri tarafından açılan yurt dışı birimleri vasıtasıyla destekten yararlanması durumunda Türkiye’deki yararlanıcı ile yurt dışındaki şirket arasında organik bağın olması gerekir. Sağlık Turizmi Destek ödemesi yurt dışı ortaklık oranına göre hesaplanır.

  • Yurt dışındaki birimlere ilişkin kira desteğinden yararlanılabilmesi için kiracı ile kiraya veren arasında organik bağın bulunmaması ve kiralanan yerin konut olarak kullanılmaması gerekir.

  • Yararlanıcılar Sağlık Turizmi destek unsurlarından en fazla 4 yıl süresince yararlandırılır.

  • Sağlık Turizmi Desteğine konu ödemelerinin bankacılık kanalıyla yapılması esastır.

  • Ödemeye ilişkin giderlerin (dolaylı vergiler dâhil) Türk Lirası (TL) cinsinden olanları TL, döviz cinsinden olanları ise ödeme tarihindeki Gösterge Niteliğindeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kurları listesinde yer alan çapraz kurları ve döviz alış kurları esas alınarak, ABD doları karşılığı Türk Lirası olarak ödenir.

  • Sağlık Turizmi Desteği almak için yanıltıcı bilgi ve belge ibraz edenler hakkında kanuni işlem yapılır. Bu konuda dava/soruşturma sonucuna kadar başvurusu bekletilebilir. Dava/soruşturma sonucu eylemi sabit görülenlerin devlet yardımlarına ilişkin talepleri süresiz olarak reddedilebilir. Bakanlık, suç unsurunun tam olarak oluşmamasından kaynaklanan beraat kararları kapsamındaki sahtecilik eylemlerini gerçekleştirenler hakkında da benzer mahiyette işlemler tesis etmeye yetkilidir.

  • Haksız olarak alındığı ve/veya amacı dışında kullanıldığı tespit edilen Sağlık Turizmi destek ödemeleri, ilgililerden 6183 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde geri alınır.

Görselde sağlık turizmini betimlemek için dünya resmi üzerinde bir doktor, bir hemşire ve karşılarında elinde bavul bulunan maskeli bir hasta bulunmaktadır.

Acenta Komisyon Desteği


Sağlık Turizmi sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin, ülkemize uluslararası hasta getirilmesine yönelik acentalara yaptıkları komisyon ödemeleri, sağlık turizmi teşvikleri kapsamında %50 oranında ve yıllık en fazla 100.000 ABD doları desteklenir.

Muayenehane ve poliklinikler için Sağlık Turizmi yıllık destek üst limiti 10.000 ABD Doları olarak uygulanır.

Tercümanlık Desteği


Sağlık Turizmi Teşvikleri kapsamında sağlık kuruluşları tarafından yurt içinde istihdam edilen ve tercümanlık hizmeti veren en fazla 2 personelin aylık brüt ücretleri %50 oranında ve personel başına yıllık en fazla 25.000 ABD doları veya tercümanlık hizmet alımına yönelik giderleri, %50 oranında ve yıllık en fazla 50.000 ABD doları desteklenir.

Sağlık kuruluşunun ortağının/ortaklarının tercümanlık hizmeti de vermesi halinde söz konusu ortağa/ortaklara bu kapsamda yapılan ödemeler Sağlık Turizmi Teşvikleri kapsamında desteklenmez.

Yabancı uyruklu tercüman istihdamı edilebilir.

Hasta Yol Desteği


Sağlık Turizmi Teşvikleri kapsamında bakanlık ile protokol yapan özel sağlık kuruluşları ya da havayolu şirketleri tarafından Türkiye’de tedavi edilen uluslararası hastaların;

  • Tarifeli uçak seferi ile Türkiye’ye getirilmesi halinde ekonomi sınıfı uçak veya diğer ulaşım giderleri hasta başına %50 oranında ve en fazla 1.000 ABD doları desteklenir.
  • Tarifesiz (charter) uçak seferleriyle Türkiye’ye getirilmesi halinde hasta başına 200 ABD dolarını geçmemek kaydıyla ulaşım giderlerinin tamamı desteklenir.

Ülkeye giriş tarihinden itibaren en geç 7 gün içinde sağlık kuruluşuna giriş kaydı yapılmayan hastalar, Sağlık Turizmi Teşvikleri kapsamında değerlendirilmez.

Yurtdışı Marka Tescil ve Korunma Desteği


Sağlık Turizmi işletmeciliği yapan şirketlerin, yurt içinde tescil ettirilmiş markalarının yurt dışında tescili ve korunmasına ilişkin giderlere, %50 oranında ve yıllık en fazla 50.000 ABD doları Sağlık Turizmi desteği verilir.

Yurt içinde tescil ettirilmiş markanın yurt dışında tesciline yönelik marka/patent bürosu hizmetleri, danışmanlık, ürünün/hizmetin o ülkede başka bir şirket/kuruluş adına tescil ettirilip ettirilmediğine ilişkin olarak yapılacak araştırma, inceleme vb. bütün zorunlu giderler Sağlık Turizmi Teşvikleri kapsamında desteklenir. Tescil yenileme giderleri, destek kapsamında yer almaz.

Bakanlıkça belirlenen hedef ve öncelikli ülkeler e yönelik faaliyetlere ilişkin destek oranı, 10 baz puan artırılır.

Bu destek kapsamındaki faaliyetlerin, Yatırım Teşvik uygulamalarında bölgeler listesinde 4., 5. ve 6. bölge illerinde merkezi bulunan şirketler tarafından gerçekleştirilmesi durumunda Sağlık Turizmi Teşvikleri kapsamında destek oranı 20 baz puana kadar artırılabilir.

Rapor ve Yurtdışı Şirket Alımına Yönelik Danışmanlık Desteği


Sağlık Turizmi işletmeciliği yapan şirketlerin, Bakanlık tarafından uygun görülen kurum ve kuruluşlardan aldığı/yaptırdığı pazar araştırması, sektör, ülke, uluslararası mevzuat, yabancı şirket veya marka odaklı raporlar (mali ve hukuki raporlar dahil) ile yabancı şirket alımlarına yönelik danışmanlık hizmetlerine (mali ve hukuki danışmanlık dahil) ilişkin giderlere, Sağlık Turizmi Teşvikleri kapsamında %60 oranında ve yıllık en fazla 200.000 ABD doları destek verilir.

Söz konusu giderlerin desteklenebilmesi için yararlanıcıların Bakanlıktan ön onay almaları gereklidir. Ön onay verilmeyen raporlar/yabancı şirket alımı danışmanlık hizmetleri sağlık turizmi teşvikleri kapsamında desteklenmez.

Satın alınacak raporlar, yayım tarihi itibarıyla en fazla 2 yıllık olmalıdır.

Ön onay, raporu hazırlayan/danışmanlık hizmetini sağlayan kuruluşun tecrübesi, uzmanlık alanı, yapmış olduğu çalışmalar ve raporun/danışmanlık hizmetinin içeriği göz önünde bulundurularak verilir.

Satın alınan raporların veri tabanı üyeliği şeklinde olması mümkündür.

Yurtdışı Birim Kira Desteği


Sağlık Turizmi işletmeciliği yapan şirketlerin, doğrudan veya yurt dışında faaliyet gösteren şirketleri ya da şubeleri aracılığıyla açtıkları birimlerin brüt kira (vergi/resim/harç dahil) ve komisyon harcamaları, Sağlık Turizmi Teşvikleri kapsamında %60 oranında ve birim başına yıllık en fazla 120.000 ABD doları desteklenir.

Destek, en fazla 10 adet yurt dışı birim için geçerlidir.

Bakanlıkça belirlenen hedef ve öncelikli ülkelere yönelik faaliyetlere ilişkin destek oranı, 10 baz puan artırılır.

Bu destek kapsamındaki faaliyetlerin, Yatırım Teşvik uygulamalarında bölgeler listesinde 4., 5. ve 6. bölge illerinde merkezi bulunan şirketler tarafından gerçekleştirilmesi durumunda destek oranı 20 baz puana kadar artırılabilir.

Danışmanlık Desteği


Sağlık Turizmi işletmeciliği yapan şirketlerin, uluslararası pazarlarda rekabet avantajını artırmak üzere Bakanlığın belirlediği konularda firma/kuruluş/uzmanlardan alınan danışmanlık hizmetlerine ilişkin giderleri, Sağlık Turizmi Teşvikleri kapsamında %50 oranında ve yıllık en fazla 200.000 ABD doları desteklenir.

Danışmanlık hizmeti almaya başlamadan önce Bakanlıktan ön onay alınması gereklidir. Ön onay verilmeyen danışmanlık giderleri Sağlık Turizmi Teşvikleri kapsamında desteklenmez.

Ön onayın verildiği tarihten sonraki harcamalar destek kapsamındadır.

Fuar, Kongre, Konferans, Seminer, Festival Katılım Desteği


Sağlık Turizmi işletmeciliği yapan sağlık kuruluşları ile sağlık turizmi şirketlerinin (seyahat acentaları) yurt dışında düzenlenen Bireysel Organizasyonlar listesinde yer alan fuar, kongre, konferans, seminer, festival etkinlikleri ile Sektörel Nitelikli Uluslararası Fuarlar listesinde yer alan fuarlara bireysel katılımlarına ilişkin katılım giderleri ile en fazla 2 temsilcisinin ekonomi sınıfı gidiş-dönüş ulaşım masrafları Sağlık Turizmi Teşvikleri kapsamında %50 oranında ve etkinlik başına en fazla 15.000 ABD Doları desteklenir.

Desteklenen fuarlara stant ile fiziki olarak katılım sağlanması gereklidir.

Giderleri desteklenen katılımcılar, şirketin SGK’lı çalışanı veya şirket ortağı/sahibi/yöneticisi olmalıdır.

Hedef ve Öncelikli Ülkeler’deki katılım ve ulaşım harcamalarına yönelik destek oranı %70 olarak uygulanır.

Sağlık Turizmi Teşvikleri Danışmanlığı Kapsamında Sizler İçin Ne Yapıyoruz?

Destek kalemlerinin hatasız ve en kısa sürede bütçenize kazandırılması için destek başvuruları öncesinden, desteklerin banka hesaplarına geçmesine kadar tüm süreçlerde danışmanlık hizmeti sunuyoruz.

Sağlık Turizmi Daire Başkanlığı resmi web sitesi için TIKLAYINIZ.

500’ü aşkın firma* danışmanlık hizmeti için bizi tercih ediyor…

Siz işletmenizin yönetimine odaklanırken, mevzuat uyumluluğu noktasında karlılığınızı artırmak için size destek olmaya hazırız.

Büyük resme odaklanın, detayları bize bırakın.

* Referanslarımızı tanımak için tıklayın.

Optimizasyon

Yönetim sorumluluklarınızda alan uzmanlığı gerektiren konularda bize danışın, işgücü ve vakit kaybından kurtulun, işletmenizde optimum yönetim modeline ulaşın.

Uyumluluk

İşletmenizin tabi olduğu yasal mevzuata kusursuz bir uyum için işi uzmanına bırakın.

Performans

Siz uzman olduğunuz faaliyet alanına odaklanırken; yasal detaylar, bildirimler ve mevzuat noktasında profesyonel bir destek alarak performansınızı artırın.

Elips şeklinde bir görsel; 5 kişi birbirlerinin kollarını tutmakta ortada bir beşgen oluşmuş, bu beşgenin içinde pentanova danışmanlık logosunun dairesi var. Görselin üstünde PENTANOVA altında BİLGİYE GÜVENİN Yazıyor.

İş hacminizi büyütün

İş hacminizin büyümesi için kayıp-kazanç dengesinde lehinize yeni gelişmeler için hazır olun. Mevzuat fırsatlarını kaçırmamanız için tecrübeli personelimiz size destek vermeye hazır.

Karlılığınızı artırın

İşletmenizi sadece üretim, pazarlama ve reklam ile büyütemezsiniz. Büyüdükçe derinleşen mevzuat uyumluluğu gereksinimlerinde iş ortağınız olmaya hazırız.

Kıta Lojistik web sitesinden alınmış görsel. Dünya haritası üzerinden konteynerler ve onları taşıtan gemiler ve güzergahların çizimleri.

Çalışmaya başladığımız günden bu yana gerek SGK gerekse İş Hukuku anlamında birçok soru ve sorunumuza çözüm bulan, özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu’ndaki yazışmalarımız ile bizzat muhatap olan ve süreci yürüten, tüm bunlara ilave her ay bize kazandırdığı indirimleri ile eksiksiz bir teşvik süreci yürüten ve prim maliyetlerimizi azaltan, mesai kavramına bağlı olmaksızın her daim ulaşabildiğimiz Pentanova ailesine candan teşekkürler.. Uzun yıllar bir arada çalışmak ümidiyle…

Didem Süne

Kıta Lojistik İnsan Kaynakları Müdürü

Özerler holding web sitesinden alınmış görsel. Firma ismi ve Anadolu'nun İşlevsel Gücü Sloganı var. Yan yana üç bayrak en üstteki Türk Bayrağı, diğerleri firma isminin yazılı olduğu bayraklar.

Çalışma hayatına dair güncel mevzuat hakkında bültenlerle sürekli bilgilendirmeleri, işçi/işveren açısından devlet teşvikleri konusunda destekleri ve interaktif çalışma şekilleri memnuniyet verici.

Ömer Mert

Özerler Holding Finans Müdürü

Tulu porselen web sitesinden alınmış görsel. Firmanın sattığı ürünlerin resimleri ve isimler var. Yemek takımları, çay kahve grubu, kahvaltı takımı, aksesuarlar.

Çalışmaya başladığımız günden bu yana her ay bize kazandırdığı indirimleri ile eksiksiz bir teşvik süreci yürüten ve prim maliyetlerimizi azaltan, 7/24 ulaşım sağlayabildiğimiz çözüm odaklı olan Pentanova ailesine Tulu Porselen ailesi olarak Teşekkür ediyoruz.

Emrullah KAPLAN

Tulu Porselen İnsan Kaynakları Müdürü

Teşvik Alabilir miyim?

Sizler için şirketiniz özelinde en küçük detaya kadar incelemeler yapıyor, alabileceğiniz teşvikler ve diğer konularda yardımcı oluyoruz. Teşvik sorgulamak maksadıyla yanda bulunan formu doldurunuz!

  • 0212 706 76 82

  • 0552 650 55 36

SGK e-bildirge bilgileri

Kişisel verilerin korunması Aydınlatma Metni

Kişisel verilerin korunması Açık Rıza Metni
Kişisel verilerin korunması kanunu açık rıza metnini okudum.

Detaylı bilgi için lütfen arayınız +902127067682